![[Resim: fmh0v.jpg]](http://imagizer.imageshack.us/v2/640x480q90/843/fmh0v.jpg)
Yangjimeori-pyeonyuk, dilimler halinde kesilen ve preslenen göğüs etinin uzun süre kaynatılması ile yapılan bir yemektir. ‘Yangjimeori’, sığır göğüs etinden gelmektedir ve "pyeonyuk" ise ince dilimlenmiş et anlamına gelmektedir.
İçindekiler
- 600 gram dana eti (göğüs)
- 2 kg (10 bardak) su
- Hoş kokulu baharat
*45 gram yeşil soğan
*30 gram (6 diş) sarımsak
- 2 gram tuz
- Sirkeli soya sosu
*18 gram soya sosu
*22.5 gram sirke
*15 gram su
*3 gram çam fıstığı tozu
Hazırlanışı
1. Dana etini, kanını çdışarıya bırakması için bir saat boyunca suda ıslatın ve 15 cm genişliğinde, 9 cm uzunluğunda olacak şekilde kesin.
2. Yeşil soğanı ve sarımsağı kesin ve temizleyin.
3. Sirkeli soya sosunu karıştırın.
Yapılışı
![[Resim: eepp.jpg]](http://img850.imageshack.us/img850/1033/eepp.jpg)
1. Tencereye suyu dökün ve 9 dakika boyunca yüksek ateşte ısıtın. Kaynadığı zaman göğüs etini koyun, köpüğünü ve diğer tortularını sıyırın.
![[Resim: dcxp.jpg]](http://img822.imageshack.us/img822/7256/dcxp.jpg)
2. Ateşi azaltın ve 1 saat boyunca kaynatın. Hoş kokulu baharatları ekleyin ve 30 dakika daha kaynatın.
![[Resim: qsv3.jpg]](http://img840.imageshack.us/img840/1572/qsv3.jpg)
3. İyice piştiği zaman eti çıkarın, pamuklu bir beze sarın ve dümdüz olması için bir saatten daha fazla süre boyunca bastırın.
![[Resim: y480.jpg]](http://img819.imageshack.us/img819/2950/y480.jpg)
4. Et dümdüz olduğunda ters yüzeyinden, 3 cm genişliğinde, 5 cm uzunluğunda ve 0.3 cm kalınlığında olacak şekilde dilimleyin. Sirkeli soya sosu ile servis edin.
+![[Resim: 63tn.jpg]](http://img820.imageshack.us/img820/3803/63tn.jpg)
İçindekiler
- 600 gram dana eti (göğüs)
- 2 kg (10 bardak) su
- Hoş kokulu baharat
*45 gram yeşil soğan
*30 gram (6 diş) sarımsak
- 2 gram tuz
- Sirkeli soya sosu
*18 gram soya sosu
*22.5 gram sirke
*15 gram su
*3 gram çam fıstığı tozu
Hazırlanışı
1. Dana etini, kanını çdışarıya bırakması için bir saat boyunca suda ıslatın ve 15 cm genişliğinde, 9 cm uzunluğunda olacak şekilde kesin.
2. Yeşil soğanı ve sarımsağı kesin ve temizleyin.
3. Sirkeli soya sosunu karıştırın.
Yapılışı
![[Resim: eepp.jpg]](http://img850.imageshack.us/img850/1033/eepp.jpg)
1. Tencereye suyu dökün ve 9 dakika boyunca yüksek ateşte ısıtın. Kaynadığı zaman göğüs etini koyun, köpüğünü ve diğer tortularını sıyırın.
![[Resim: dcxp.jpg]](http://img822.imageshack.us/img822/7256/dcxp.jpg)
2. Ateşi azaltın ve 1 saat boyunca kaynatın. Hoş kokulu baharatları ekleyin ve 30 dakika daha kaynatın.
![[Resim: qsv3.jpg]](http://img840.imageshack.us/img840/1572/qsv3.jpg)
3. İyice piştiği zaman eti çıkarın, pamuklu bir beze sarın ve dümdüz olması için bir saatten daha fazla süre boyunca bastırın.
![[Resim: y480.jpg]](http://img819.imageshack.us/img819/2950/y480.jpg)
4. Et dümdüz olduğunda ters yüzeyinden, 3 cm genişliğinde, 5 cm uzunluğunda ve 0.3 cm kalınlığında olacak şekilde dilimleyin. Sirkeli soya sosu ile servis edin.
![[Resim: nzwx.jpg]](http://img853.imageshack.us/img853/1716/nzwx.jpg)
![[Resim: 63tn.jpg]](http://img820.imageshack.us/img820/3803/63tn.jpg)
0 yorum:
Yorum Gönder