Yangjimeori-Pyeonyuk

[Resim: fmh0v.jpg]


Yangjimeori-pyeonyuk, dilimler halinde kesilen ve preslenen göğüs etinin uzun süre kaynatılması ile yapılan bir yemektir. ‘Yangjimeori’, sığır göğüs etinden gelmektedir ve "pyeonyuk" ise ince dilimlenmiş et anlamına gelmektedir.

İçindekiler

- 600 gram dana eti (göğüs) 
- 2 kg (10 bardak) su
- Hoş kokulu baharat
*45 gram yeşil soğan
*30 gram (6 diş) sarımsak
- 2 gram tuz
- Sirkeli soya sosu
*18 gram soya sosu
*22.5 gram sirke
*15 gram su
*3 gram çam fıstığı tozu

Hazırlanışı

1. Dana etini, kanını çdışarıya bırakması için bir saat boyunca suda ıslatın ve 15 cm genişliğinde, 9 cm uzunluğunda olacak şekilde kesin. 
2. Yeşil soğanı ve sarımsağı kesin ve temizleyin. 
3. Sirkeli soya sosunu karıştırın. 

Yapılışı

[Resim: eepp.jpg]

1. Tencereye suyu dökün ve 9 dakika boyunca yüksek ateşte ısıtın. Kaynadığı zaman göğüs etini koyun, köpüğünü ve diğer tortularını sıyırın. 

[Resim: dcxp.jpg]

2. Ateşi azaltın ve 1 saat boyunca kaynatın. Hoş kokulu baharatları ekleyin ve 30 dakika daha kaynatın. 

[Resim: qsv3.jpg]

3. İyice piştiği zaman eti çıkarın, pamuklu bir beze sarın ve dümdüz olması için bir saatten daha fazla süre boyunca bastırın. 

[Resim: y480.jpg]

4. Et dümdüz olduğunda ters yüzeyinden, 3 cm genişliğinde, 5 cm uzunluğunda ve 0.3 cm kalınlığında olacak şekilde dilimleyin. Sirkeli soya sosu ile servis edin.

[Resim: nzwx.jpg]+[Resim: 63tn.jpg]

0 yorum:

Yorum Gönder