Tarihi Yerler


Dünyanın bir ucu Seoul'de gezilecek yerleri anlatmaya çalışacağım. Seoul dünyanın en kalabalık şehirlerinden biri, merkezi on milyardan fazla. Seoul un ana meydanı Gwanghwamun meydanı şehrin merkezidir. Şehir içinde gezerken burasını bir merkez olarak kabul edebilirsiniz. Merkezde büyük bir kapı göreceksiniz burası şehrin en önemli saraylarından Gyeonbokgung sarayının girişidir. Turistlerin gezmesine izin verilen bir yer.  

Gwanghwamun meydanı öyle çok kalabalık değil, etrafı canlı yollarla çevrili anlıyoruz ki genelde idari yapılarla  çevriliymiş Etrafta pek kafe görmek mümkün değil, anlaşılan Koreliler keyiflerine pek düşkün değiller. Daha çok çalışkan seven bir toplum olduğunu söyleyebiliriz. Meydanda gezerken büyük merdivenlerin sonunda heykeller görmek mümkün.

Şehrin ortasından Han Nehri geçiyor ve şehri ikiye bölüyor.

Ayrıca meydana geldiğimizde büyük bir heykel görmek mümkün bu heykel Kral Sejong'a ait Kral Sejong'un ayrıcalığı günümüzde kullanılan Kore alfabesindeki harfleri bulmuş olması. Bir tek bu konuda değil Kral Sejong bir çok icat ve çalışma yürütmüş. Kral Sejong 22 yaşında kral olmuştur ve Kore alfabesini karışık Çince karakterlerden arındırmış günüz de ki şeklini vermiştir.




WuHaRi

0 yorum:

Yorum Gönder