Sinseollo

[Resim: enhd.jpg]


Kraliyet Güveci
Sinseollo içinde çeşitli et, balık ve sebze içeren bir güveçtir. İçindekiler rengine göre tencere etrafına yerleştirilir. Tenceredeki et, balık ve sebzeye fındık ve diğer lezzetler eşlik eder. Bu tatlar ve besinler bir dizi oluşturur.

İçindekiler

- Suyu 
*200 gr dana eti (döş, incik) 
*100 gr turp 
*1.6 ㎏ (8 su bardağı) su
- baharat sosu ① 
*6 gr (1 tatlı kaşığı) soya sosu 
*2.3 g (½ çay kaşığı) kıyılmış yeşil soğan 
*1,4 g (¼ çay kaşığı) kıyılmış sarımsak
- 3 gr (1 çay kaşığı) soya sosu
- 6 gr (½ yemek kaşığı) tuz 
- 100 gr dana eti (kemiksiz but) 
- köfte 
*50 gr kıyma (kemiksiz but)
* 20 gr tofu
- Baharat sosu ②
*2 gr (½ çay kaşığı) soya sosu 
*2.3 gr (½ çay kaşığı) kıyılmış yeşil soğan 
*1,4 gr (¼ çay kaşığı) kıyılmış sarımsak 
*1 gr (½ çay kaşığı) susam tuzu
* 0.1 gr karabiber 
* 4 gr (1 tatlı kaşığı) susam yağı
- 30 gr işkembe 
*4 gr (1 tatlı kaşığı) tuz 
*21 gr (3 yemek kaşığı), buğday unu
- 30gr karaciğer, 100 g (½ su bardağı) süt
- 50 gr omurilik
- 50 gr beyaz balık eti
- işkembe • karaciğer • omurilik • beyaz balık baharatı
* 4 gr (1 tatlı kaşığı) tuz, 1.3 gr (⅛ çay kaşığı) karabiber 
- 30 gr ıslatılmış deniz omurgasızı 
- 10 gr (2 yaprak) kahverengi meşe mantarı 
- 30 gr havuç 
*400 gr (2 su bardağı) su 
*4 gr (1 tatlı kaşığı) tuz 
- 240 g (4 adet) yumurta
- 20 g su teresi 
*50 g (½ bardağı) buğday unu 
- 65 gr (5 çorba kaşığı) yemeklik yağ
- 10 gr (2 adet) ceviz 
- 8 gr (4 adet) gingko
- 3.5 gr (1 çay kaşığı) çam fıstığı

Hazırlanışı
1. Pamuklu bezlerle dana etinin kanını temizleyin. Tencereye eti ve suyu koyup 9 dakika yüksek ateşte ısıtın. Ateşi kısarak orta ateşte 20 dakika kaynatın. Turpu ekleyin ve 20 dakika daha kaynatın. Dana eti ve turpu sudan çıkarın ve 2 cm çapında, 3 cm uzunluğunda ve 0.5 cm kalınlığında doğrayın. Baharat sosu ① ile çeşnilendirin. Pamuklu bezler yardımıyla suyu süzün ve soya sosu ve tuz ile çeşnilendirin.

2. Pamuklu bezlerle dana etinin kanını temizleyin. Baharat 2/3 ② ile 5 cm uzunluğunda ve 0.3 cm- genişliğinde/kalınlığında kesin ve baharat sosu ②’nin 2/3’ü ile çeşnilendirin.

3. Kıymanın kanını temizleyin. Tofuyu pamuklu bezlerle sarın ve sıkarak püre haline getirin. Dana eti ve tofuyu baharat sosu ②’nin geriye kalan 1/3 ile çeşnilendirerek yoğurun ve 1,5 cm çapında köfte şekli verin. Tuz ve buğday ununu işkembeye ekleyin ve üzerine bıçaklarla yarıklar açın. Karaciğerin zarını soyun, 5 cm çapında 6 cm uzunluğunda ve 0.3 cm kalınlığında dilimleyin ve 10 dakika boyunca sütte marine edin. Omuriliği boşaltın ve 15 cm uzunluğunda kesin. Beyaz balık etlerini 5 cm çapında, 6 cm uzunluğunda ve 0.3 cm kalınlığında dilimleyin. 【Fotoğraf 1】

[Resim: g1f5.png]

4. Tuz ve karabiber ile işkembe, karaciğer, omurilik ve balık etini çeşnilendirin. 

5. Islatılmış deniz omurgasızlarını 2 cm genişliğinde ve 6 cm uzunluğunda kesin. 

6. Kurutulmuş kahverengi meşe mantarını 1 saat boyunca suda bekletin, saplarını ayırın ve pamuklu bezle suyunu alın.

7. Garnitür için yumurta ve ilk olarak buğday unu ve yumurta ile kaplanmış su teresi az yağda pişirilir. Bunlar 2 cm çapında ve 6 cm uzunluğunda doğranır. Ceviz sıcak suda bekletilir ve soyulur. Tavada yağ ısıtılır. Tavada orta ateşte gingko pişirilir, sonra soyulur. Çam fıstıkları soyulur ve kuru pamuklu bezlerle silinir. 【Fotoğraf 2】

[Resim: 4pap.png]

Yapılışı

1. Köfteler çırpılmış yumurta ve buğday unu ile kaplanır. Tavada yağ ısıtılır ve köfteler orta ateşte az yağda 2 dakika pişirilir.

2. İşkembe, karaciğer, omurilik ve balık eti çırpılmış yumurta ve buğday unu ile kaplanır. Tavada yağ ısıtılır ve malzemelerin her iki tarafı orta ateşte az yağda 2 dakika pişirilir. Hepsi 2 cm çapında ve 6 cm uzunluğunda doğranır.【Fotoğraf 3】

[Resim: 5b3w.png]

3. Tencereye su konur ve 2 dakika yüksek ateşte ısıtılır. Kaynayınca tuz ve havuç konur ve 20 saniye boyunca haşlanır.

4. Terbiye ediliş dana eti, dilimlenmiş turp ve dana eti Sinseollo tenceresinin en altına yerleştirilir. Tencere hazırlanan malzemelerle süslenir ve üzerine köfte, ceviz, gingko ve çam fıstığı konur. 【Fotoğraf 4】

[Resim: 02po.png]

5. Siseollo tenceresi içine suyu dökün ve kapağını kapatın. Tencere altına yanan kömür yerleştirin ve 3 dakika kaynatın.

0 yorum:

Yorum Gönder