Gwangju Metropolitan City (광주광역시 / Gwangju Kwangyeok-si)

[Resim: mbc8.gif]
Nüfus (2012)

Toplam: 1.469.216
Kadın: 740.810
Erkek: 728.406

Gwangju Metropolitan Şehri, Güney Kore’nin en büyük altıncı kentidir. Merkezi hükümetin ana bakanının doğrudan kontrolü altında belirlenmiş bir metropol kenttir. Eyalet ofisi 2005 yılında Muan ilçesinin güney köyü Namak’a taşındı, aynı zamanda şehir Güney Jeolla eyaletinin başkenti oldu. 

Kent M.Ö. 57 yılında kuruldu ve ve o tarihten bu yana Kore’nin önemli siyasi ve ekonomik merkezi olmuştur. Üç Krallık Dönemi esnasında Baekje’nin yönetim merkezlerinden biriydi. 

Modern sanayi Seoul’deki demiryolunun inşasıyla Gwangju'da kuruldu. Pamuk tekstili, pirinç, bira fabrikaları ve endüstrinin bazı ürünlerini de içinde barındırmaktadır. 1967 yılında sanayi bölgesi inşası ile özellikle otomobil endüstrisi ile bağlantılı sektörlerde ve başka belirgin sektörlerde belirgin bir büyüme teşvik edildi. 

1929 yılında Japon egemenliği olduğu sömürge döneminde Japon yönetimine karşı ülke çağında ayaklanmalar sonucunda olaylar bölgesel bir gösteriye dönüşerek kentte Koreli ve Japon öğrenciler arasında büyük çatışmalar yaşandı.

Gwangju, Seoul’un güney doğusunda, Gyeonggi Eyaleti'nde merkezi bir şehirdir. Gwangju, doğuya dağlık bir alan ve batıya açık bir alanın arasında saptanır. Şehir, birkaç ünlü dağ tarafından kuşatılır: Mudeung Dağı, Jangwon zirvesi, Yangrim Dağı ve Seong-go Dağı. Mudeung Dağı, Gwangju’nun ruhu ve Güney Kore bölgesi için bir simgedir. Bugün Gwangju, kültür ve sanatların bir merkezidir. Gwangju da birçok festival düzenlenir: Gwangju Bieanali, Wang-In Festivali, Yeongdeung Festivali, Germanium Çamur Festivali, Nilüfer Çiçek festivali, Göreneksel Müzik Festivali, Kimchi Festivali, Seopyenge Pasori Festivali, Ttangkkeut Yeni Yıl Festivali.Chonnam ulusal üniversitesidir ve Chosun Üniversitesi, şehirde büyük eğitici kurumların ikisidir.

İdari Birimler

Gwangju 5 bölgeye ayrılmıştır.

İlçeleri

Buk İlçesi (북구) 
Dong İlçesi(동구) 
Gwangsan District (광산구)
Nam İlçesi(남구) 
Seo İlçesi(서구)

 Gwangu Kökeni

Gwangju ‘’ışık şehri’’. Gwangju adını ilk defa Goryeo Hanedanı Kral Taelo saltanatının 23. Yılında (940) kullanmıştır. Şehrin adının neden bu şekilde seçildiği tam olarak bilinmiyor olsa da büyük alimlerin kaynaklarında Goryeo Hanedanlığı’nda Yi saek tarafından "Seoseokjueonggi" kitabında yaptığı bir yoruma göre ‘’Gwagjiju’’ ya da ‘’ışık şehri’’ olarak kullanıldığı belirtilmiştir.

Bu ışık ise parlak ışık anlamına gelmektedir. Işık ideası geleneksel inanç, özün ruh ve felsefe temellidir. Gwangju güneşin ve ışığın şehridir. Şehir büyük bir ışık… O şehrin vatandaşları güneşe bakarak ışıpa doğru yaşamaktadır. 

Bu düşünce Gwangju vatandaşlarının her zaman zorun üstesinden gelmesine ve tarihin önde gelen güçlerinden birisi haline getirmiş, büyük bir destekleyici güç haline gelmiştir. Toplumun ruhunun sembolü olarak miras kalmıştır. 

Gwangju Metropol Şehri’n merkezinde Honam yer almaktadır. Kuzeydoğu Asya’nın Kore Yarımadasının güneybatı kısmında bulunmaktadır. 

 

Sembol

Slogan

[Resim: h9pf.gif]

Şehrin sloganı ‘’Partnerinizin Gwangju’’. Tasarım harfleri Y ve P arkadaşlık ve dostluğu temsil eder, şekil değiştirilerek bakıldığında omuzlarına kollarını atmış insanları ifade eder. Renkler arasındaki yaşamon aheng ve huzuru yansıtmaktadır.

Sembol
[Resim: 27q0.gif]

Gwangju sembolü güneş ve insanlarda, ışık ve yaşam kaynağı halini alır. Bunlar, dünya için umut ve geleceği temsil eder. Canlı eğrileri insan ruhunu temsil ederken dairesel şekil güneşi temsil eder.

Logo Türü


[Resim: 5yv.gif]

Logosu Gwangju sembolü ile mükemmel bir uyum içindedir, Gwangju kentini simgeleyen önemli unsurları içinde barındırır. İzleyiciler logoyu anladıklarında hükümet yönetiminin güvenirliği, samimietini, sıcaklığını ve güvenliğini ifade etmek için tasarlandığını görmektedir.

Renk

[Resim: 8ec.gif]

Renkler parlaklığı kuvveti ve genişliği sembolize etmesiyle ‘’ışık’’ ve ‘’hayatı’’ simgelemektedir. 

Karakter

[Resim: 4lr.gif]

Gwangju karakterleri Gwangju kavramına dayalı olarak "ışık şehiri"ni simgeler.

Şehir Kuşu:
 Güvercin

[Resim: t7z.gif]

Barışın, iyi şansın ve istikrarın sembolü olarak güvercin şehri temsil eder.

Şehir Çiçeği: Kraliyet Açelyaları

[Resim: 43m.gif]

Gwangju vatandaşlarının misafirperverliği ve cömertliğini simgelemektedir.

Şehir Ağacı: Gingko Ağacı

[Resim: o6ma.gif]

The provincial office

[Resim: lvu7.jpg]



Dünya Kupası Stadyumu

[Resim: i9gu.jpg]



Rainbow Bridge / Gökkuşağı Köprüsü

[Resim: e985.jpg]

Sajik Park / Sajik Parkı 

[Resim: si59.jpg]


City Hall / Belediye Dairesi

[Resim: 7948.jpg]



Gwangju Hall of Culture and Art / Gwangju Kültür ve Sanat Salonu


[Resim: gfl7.jpg]


0 yorum:

Yorum Gönder