Cezayir ve Güney Kore'nin Kader Maçı

Dünya Kupası H Grubu’nda, Cezayir ile Güney Kore belki de kaderlerini belirleyecek maçta karşı karşıya gelecek.

[Resim: kp7kBnH.jpg]


Dünya Kupası H Grubu’nda Güney Kore ile Cezayir, Porto Alegre kentindeki Beira-Rio Stadı’nda karşı karşıya gelecek. Türkiye saati ile 22.00'de başlayacak maçı, Kolombiyalı Wilmar Roldan yönetecek.

Brezilya'da mücadele eden tek Arap ülkesi Cezayir, Belçika karşısında 28 yıl sonra Dünya Kupası'ndaki ilk golünü atmıştı. 4. kez Dünya Kupası'na katılan çöl tilkileri, şimdi Güney Kore karşısında 32 yıllık galibiyet hasretine son vermek istiyor. Belçika karşısında ortaya konan futbol, Cezayirlileri bu konuda ümitlendirdi. Güçlü rakibi karşısında ilk yarıyı önde kapatan Cezayir, kazanabileceği maçı ikinci yarının ortasından itibaren oyuncuların fiziksel olarak düşmesi sonucu kaybetmişti.

Güney Kore ise hala savunmasındaki sorunlarla uğraşıyor. Dünya Kupası öncesi oynadığı hazırlık maçlarında toplam 11 gol yiyen Uzakdoğu ekibi, Rusya karşısında da kalesini korumayı başaramamıştı. Maçın son bölümünde Rusya biraz daha dikkatli olsa, Güney Kore de turnuvaya yenilgiyle başlayabilirdi. 2002'de, dünya 4.sü olan takımın formasını giyen teknik direktör Hong Myung-Bo da bu duruma dikkat çekti. Hong, Cezayir karşısında basit savunma hataları yapmamaları gerektiğinin altını çizdi.

Karşılaşma öncesi tarih Güney Kore'nin yanında. Güney Kore'nin, dünya kupaları tarihinde bir Afrika takımına karşı yenilgisi bulunmuyor.

0 yorum:

Yorum Gönder