Incheon Metropolitan City (인천광역시 / Incheon Kwangyeok-si)

[Resim: 5slb.png]

Ülke: Güney Kore
Bölge: Sudogwon
Kuruluş: Chemulpo adı altında 1883 yılı
Bölgeler: 8 bölge, 2 ilçe
Tip: Metropol Şehir
Toplam Alan: 1,029.43 km2
Toplam Nüfus: 2,900,898 (Mart, 2013)
Yoğunluk: 2,800/km2
Saat dilimi: Korea Standard Time (UTC +9)
Lehçe: Seul Lehçesi
Website

Incheon Metropolitan Şehri (인천, 仁川 "bilge nehir" anlamına gelir - eskiden Inchon olarak romanize edilirdi; (Japon egemenliği döneminde Jinsen olarak adlandırıldı) Güney Kore'nin kuzeybatısında yer alır. Şehir Jemulpo limanında 1883 yılında inşa edildiğinde sadece 4,700 kişiye ev sahipliği yapmıştır. Bugün şehir 2.9 milyon kişilik nüfusuylaSeoul ve Busan'dan sonra Kore'nin en kalabalık üçüncü şehridir. Yeni Taş Çağından beri insanlar bu bölgede yaşamış olsa da şehrin büyümesi, bir kıyı şehri ve başkente olan yakınlığı gibi doğal avantajları nedeniyle modern zamandaki gelişmeyle güvence altına alındı. Incheon nüfus bakımından dünyanın dördüncü büyük banliyösü (New Taipei, Yokohama ve Ekurhuleni'den sonra) olduğu gibi Seoul ve Gyeonggi Eyaleti ile birlikte, Seoul Ulusal Başkent Bölgesinin parçasıdır. 

Incheon dış dünyaya kendi limanını açarak sanayileşmenin merkezi olarak Kore'nin modernleşmesinin sağlamasıyla ülkenin ekonomik kalkınmasına öncülük etmiştir. 2003 yılında, şehir Kore'nin ilk serbest ekonomik bölgesi olarak gösterildi. O zamandan beri, Songdo Uluslararası Şehrini, bio teknoloji sektörü için yeni yatırım alanı olarak seçen Samsung'un da yer aldığı büyük yerel şirketler ve küresel işletmeler Incheon Serbest Ekonomi Bölgesine yatırım yaptı. 

Incheon uluslararası bir şehir olarak, 2009 yılında gerçekleşen Incheon Küresel Fuar & Festivali gibi birçok büyük çaplı uluslararası konferans düzenledi. 17. Asya Oyunları Incheon 2014 de 19 Eylül 2014 tarihinde Incheon'da yapılacaktır. Incheon dünyaca ünlü Incheon Uluslararası Havaalanı ve Liman Incheon ile kuzeydoğu Asya'da önemli bir ulaşım merkezi haline gelmiştir.

İdari Bölümler

Incheon 8 bölge (gu) ve 2 ilçe (gun) ye ayrılmıştır: 

Bupyeong-gu (부평구; 富平區)
Dong-gu (동구; 東區)
Gyeyang-gu (계양구; 桂陽區)
Jung-gu (중구; 中區)
Nam-gu (남구; 南區)
Namdong-gu (남동구; 南洞區)
Seo-gu (서구; 西區)
Yeonsu-gu (연수구; 延壽區)
Ganghwa-gun (강화군; 江華郡)
Ongjin-gun (옹진군; 甕津郡)

Baengnyeong Adası, Yeonpyeong Adası, Daecheong Adası gibi kuzeybatı adaları ve Socheong Adası gibi daha küçük adalar Ongjin'in bir parçasıdır.

Tarih

Incheon ile ilgili ilk tarihi kayıtlar "Michuhol" adındaki Goguryeo Kralı Jangsu dönemi, MS 475 yılına kadar uzanır. Birbirini izleyen Krallık ve hanedanlar ile birlikte birkaç isim değişikliğine uğradı. Şimdiki adı 1413 yılında verilmiştir. Ancak, Jemulpo ismi 1883'de limanın açılışına kadar yaygın bir şekilde kullanılmadı. 

15 Eylül 1950 tarihinde, Kore Savaşı sırasında, ABD askerlerinin Pusan ​​Alanına baskıyı hafifletmek için girdiği ve Birleşmiş Milletler kuzeye saldırdığında, Incheon, Inchon Savaşı'nın merkezi oldu. Sonuç belirleyici bir BM zaferdiydi. Ortaya çıkan savaştan sonra USS Inchon olarak adlandırıldı.

Incheon başlangıçta Gyeonggi Eyaletinin bir parçasıydı, ancak 1 Temmuz 1981 tarihinde Doğrudan Düzenlenen (şimdi Büyükşehir) Şehir statüsü verildi. 

Incheon, 2000'de yeni bir Romalılaşma sisteminin Güney Kore'de benimsenmesinden önce Inchon olarak biliniyordu.

Önemli Olaylar

Incheon Kore Savaşı sırasında, Inchon Savaşı'nın gerçekşetiği yerdir. 
Incheon bir dizi büyük uluslararası etkinlik düzenledi. Küresel Fuar & Festival 2009 Incheon, Kore, 2009 Ağustos ayında Songdo İlçesi'nde gerçekleştirildi. Fuar, 7 Ağustos'tan 25 Ekim'e kadar 80 gün açıktı. Global kurum ve kuruluşlardan gelen katılımcılarla kapsamlı bir uluslararası etkinlikti. Birçok müzisyen ve sanatçı etkinlik sırasında sahne aldı.

Şehir 2010 Şubat'ta G20 Maliye Bakanları toplantısına ev sahipliği yaptı.

Ayrıca Incheon, 10-14 Ağustos 2011'de düzenlenen Uluslarası Model Birlesmiş Milletler Konferansına da ev sahipliği yaptı. 

Incheon 2014 yılında yapılacak olan Asya Oyunlarına ev sahipliği yapma ihalesini de kazandı.
Eğitim

27 Şubat 2007 tarihinde, Incheon kendisini "İngilizce Şehir" olarak ilan etti ve "Incheon Ücretsiz İngilizce Bölgesi" programını başlattı. Programın amacı, Incheon'u Hong Kong ve Singapur gibi İngilizcenin çok konuşulduğu bir şehir haline getirmektir. Kuzeydoğu Asya'nın ticaret ve iş merkezi haline gelmek için Incheon'un nihai amacıdır. Programın resmi sloganı "İngilizce ile Gülümse" dir. 

Yükseköğretim

Incheon birçok kolej ve üniversiteye ev sahipliği yapmaktadır:

Incheon Ulusal Eğitim Üniversitesi, Gyeongin kampüsü
Incheon Tıp Üniversitesi, Ganghwa kampüsü
Gyeongin Kızlar Koleji
Inha Teknik Koleji
Inha Üniversitesi
Incheon Katolik Üniversitesi
Incheon Şehir Koleji
Incheon Üniversitesi
Jaineung Koleji
SUNY Güney Kore
Anyang Üniversitesi, Ganghwa kampüsü
Yonsei Üniversitesi uluslararası kampüs
Kore Politeknikleri II
Seongsan Hyo Üniversitesi
Juan Uluslararası Üniversite

İklim

Incheon nemli karasal iklime sahiptir. Incheon iklimi, Kore'nin diğer bölgelerine kıyasla 8 bölgeyle daha serin, 10 bölgeyle daha ılık, 9 bölgeyle daha nemli ve 9 bölgeyle birlikte daha kuraktır.

Incheon belirgin nem ve sıcaklık yükselişi ve düşüşüyle dört mevsimi de yaşar. Ancak sıcaklık asla aşırı derecede yükselmez, iklim de genel olarak ılımandır. Incheon sıcak güneybatı rüzgarı fırtınalarından etkilenen Incheon, kış ve yaz mevsimlerinde şehri vuran kuzeybatı rüzgarlı gibi mevsim rüzgarlarıyla süpürülür. 

[Resim: 20130120092339.jpg]

Ulaşım

Incheon, Kore'nin yerel ve uluslararası büyük bir ulaşım merkezidir. 

Havayolları

[Resim: 320pxincheoninternation.jpg]

Incheon Uluslararası Havaalanı, bölgesel bir hava merkezi, Güney Kore'nin birincil uluslararası havalimanıdır. 

2005 yılında Incheon Uluslararası Havaalanı'ndan toplam 160,843 (157.134 uluslararası, 3.709 yurt içi), günlük ortalama 441 (431 uluslararası, 10 yurt içi) uçuş gerçekleşmiştir. Uçuşların % 59,7'si Kore'nin iki ulusal taşıyıcısı, Korean Air ve Asiana Airlines tarafından sağlanmış, geri kalan % 40.3'lük kısım yabancı yaşıyıcı servisleri tarafından sağlanmıştır; Çin 45.125 uçuş {toplam %28.1}, Japonya 32.352 {%20,1}, Güneydoğu Asya 30,567 {%19}, Americas 27,916 {%17,4}, Avrupa 11.082 {%6,9}, Yurtiçi 3.709 {%2.3}, Okyanusya 2.811 {%1.7}, diğerleri 7.281 {%4,5}.

Ayrıca Kore dizisi "Air City" de yer almıştır.

Denizyolu

Incheon limanı Busan limanından sonra Kore'nin ikinci büyük limanıdır.

Limanda bulunan Uluslararası Yolcu Terminali Çin'in 4 şehrine feribot seferi düzenler: Dalian, Qingdao, Tianjin ve Weihai. Inheon'un uzak adalarının yanı sıra Kuzey Sınır Çizgisinde yer alan Baengnyeong Adası için de feribot seferleri bulunmaktadır. 

Otobüsler

Kendi adını taşıyan metro istasyonunda bulunan Incheon Otobüs Terminali, Kore'nin tüm bölgelerine ekspres otobüs ulaşım imkanı sunmaktadır. Birçok şehir içi otobüs hattı, şehri sınırları dışındaki Bucheon, Gimpo, Seul ve Siheung gibi komşu şehirlere de yolcu taşır. 

Seul ve Incheon arasında birçok BRT hattı ulaşım hizmeti sunar.

Tren

Guro, Cheongnyangni, Uijeongbu ve Soyosan'a yerel hizmetler Seul metro hattı 1 tarafından sunulmaktadır. Hattın Incheon içinde 8 istasyonu vardır ve Bupyeong İstasyonunda Incheon Metrosu'na bağlanır.

Aynı hat üzerindeki hızlı hizmet Dongincheon İstasyonundan Seul Yongsan İstasyona hareket eder ve ana istasyonlarda durur.

Airport Express (AREX) hattı, Incheon Uluslararası Havaalanı'ndan Gimpo Uluslararası Havalimanı aracılığı ile Seul İstasyonu arasında çalışır. Incheon-Gimpo bölümü Mart 2007'de açıldı ve 2010 Aralık ayında Seul istasyonuna kadar uzatıldı. Yolcular her 1 buçuk saatte bir kalkıp 43 dakika süren ve sadece Incheon Havaalanı ve Seul'de duran yüksek hızlı servisi yada her 6 dakikada bir kalkıp 53 dakika süren tüm istasyon hizmetini seçebilirler. 

Metro

Incheon Metrosu şehirde hizmet veren tek metro istasyonudur. Bupyeong istasyonunda Seul Metropolitan Metro sistemiyle, Gyeyang istasyonunda AREX hattına bağlanır. Hattın 29,4 km'lik parçası üzerinde 28 istasyon bulunmaktadır. Incheon Metrosu, Incheon Rapid Transit Corporation (IRTC) tarafından işletilmektedir.

Planlanan uzantılar ve eklemeler: IRTC 2. hat oaln Hat 2'yi kurmayı plandı. Oryu, Seo-gu'dan Incheon Grand Park'a kadar uzanacak ve 29.2 km'lik bölümde 27 istasyon bulunacak. Hat 2, 26 Haziran 2009'dan 2014'e kadar yapım aşamasındadır.

Korail, 2013'e kadar Incheon istasyonundan Suwon istasyonuna yeni bir metro hattı inşa edecek. Incheon içinde 10 istasyona sahip olacak.

Spor

Incheon aşağıdaki profesyonel ve yarı profesyonel spor takımlarına ev sahipliği yapmaktadır:

Futbol K-League takımı Incheon United FC.

Aralarındaki yakın coğrafi ilişki nedeniyle Incheon takımı ve eski Bucheon SK (şimdi Jeju United) takımı arasında popüler bir rekabet olduğu biliniyordu.

Ulusal Ligi takımı Incheon Korail.

WK-League ekibi Hyundai Steel Red Angels.

Beyzbol KBO ekibi SK Wyverns BC.

İlk Incheon kökenli profesyonel beyzbol takımı Sami (1980'lerde büyük çelik şirketlerinden biri) Superstars.

Basketbol KLB takımı Incheon ET Land Elephants.

Voleybol V-Lig ekiplerinden Incheon Korean Air Jumbos ve Incheon Heungkuk Life Pink Spiders.

Munhak Spor Kompleksi: Munahk Spor Kompleksi evleri hem futbol stadyumu hem de bir beyzbol stadyumudur. Futbol stadyumu, 2002 Dünya Futbol Kupasında Incheon'un evi hem de Incheon United'ın evidir. Beyzbol stadyumu SK Wyverns'ün de evidir. 

19 Nisan 2007'de Incheon, New Delhi'yi yenerek, 2014 Asya Oyunları için ev sahibi şehir seçildi.

İlgi Çekici Noktarı

Bupyeong İstasyonu Seul Metro Hattı 1 ve Incheon metro hattının kesiştiği yerdir. Çoğunlukla bayan giyim ve cep telefonları satan büyük yeraltı alışveriş merkezleri vardır. Üstünde, birçok restoran, ek mağazalar ve Lotte Mart vardır.

Ganghwa Adası, Yeongjong Adası ve Baengnyeong Adası gibi Kore'nin batı adaları Incheon yönetimi altındadır. Baengnyeong Adası Güney Kore'nin batı noktasıdır.

Jayu (Özgürlük) Parkı - General Douglas MacArthur'un heykelinin yanı sıra ABD ve Kore ilişkilerinin yüzüncü yıldönümü için dikilen bir anıt burada bulunmaktadır. 

Chinatown, Jayu Parkı yakınındaki Incheon İstasyonu'nun karşısında bulunan Kore'nin tek resmi Chinatown'udur. 

Incheon Otobüs Terminali - Bu bölgedeki Guwol-dong'da bulunan Rodeo Caddesi restoranlar ve mağazalar ile dolu işlek bir meydandır.

Wolmi Adası- Green Beach bölgesi MacArthur'un işgal kuvvetlerinin karaya çıktığı yerlerden biridir. Şimdi tahta yaya kaldırımı, bir eğlence parkı ve birçok çiğ balık restoranları ile yerel turist çekim merkezidir. Wolmido'dan Yeongjong ve Jakyak'a feribot seferleri vardır.

Jakyak Adası, Wolmi Adası ve Yeongjong Adası arasındaki limana yakın bulunan küçük adadır. Birçok yürüyüş ve piknik alanı, bir restoran ve mevsimlik kiralık oda bulunmaktadır.

Incheon Landing Operation Memorial Hall- Bir plaza ve küçük müze iskeleye aittir. Silahlar, savaş ve operasyonlardan kalma eserler burada sergilenmektedir.

Incheon Dohobu Cheongsa- Munhak Stadyumu'nun yanında yer alan, Incheon eski hükümet binasıdır. 1424 yılı civarlarında Kral Sejong döneminden beri bulunmaktadır. Incheon hükümeti'nin Incheon eski şehir restorasyonu için birçok planı vardır.

Semboller

[Resim: 20130120231902.jpg] 
Sembol işareti: Bu sembol, Korece karakter 'ㅇ', Çince karakter '川', ve bir okyanus dalgası nı çağrıştırır. Şehir içinde veya dışında mal ve hizmetleri aracılığıyla uluslararası havayolları ve limanlıyla lojistik bir merkez olarak kentin dinamik ve sınırsız potansiyeli sembolize eder. ayrıca Incheon'u dünyaya açılan bir kapı ve 21. yüzyılda Kuzeydoğu Asya'nın bir merkezi olarak temsil eder.

[Resim: 20130120231909.jpg]
Markası: Fly Incheon Dinamik okyanus dalgası ve Incheon'un kuruluş simgesi olarak bilinen kırmızı turna kanatlarıyla kaynaşmış "Fly" kelimesiyle CI ana motif olarak Incheon Uluslararası Havalimanı'nı karakterize eder. 

[Resim: 20130120231919.jpg]
Şehrin Ağacı: Lale ağacı Lale ağacı, hızlı büyümesinin yanı sıra soğuğa ve böceklere dayanıklılığı nedeniyle park ve caddeler için idealdir. Ana vatanı Kuzey Amerika'dır, ayrıca Incheon'un Kore-ABD Anlaşmasının imzalandığı yer olduğunu hatırlatmak için hizmet verir.

[Resim: 20130120231941.jpg]
Incheon'un Çiçeği: Gül Güzelliği nedeniyle uzun yıllardır Incheon halkı tarafından sevilir, Incheon'un her yerinde gülleri görebilirsiniz. Tutku ve aktiviteyi sembolize eden kırmızı gül gibi, Incheon halkının aktif ve tutkulu doğası temsil eder.

[Resim: 20130120231949.jpg]
Şehrin Kuşu: Turna Incheon'un Songhak, Cheonghak, Seonhak, and Hakik gibi birçok bölgesi ismini turnadan alır. Bu bölgeler turnalara ev sahipliği yapar. Özellikle Munhak, Incheon'un eski idari başkentidir. (Hak korecede turna anlamına gelir.)

[Resim: 20130120231955.jpg]
Incheon'un Rengi: Mavi Bir liman kenti olarak, Incheon denizin mavi rengi ile temsil edilir ve okyanusa doğru rüya gibi yükselen enerjik ve kararlı bir ruhu vardır.

Kardeş Şehirler

Burbank, California (1961)
Philadelphia, Pennsylvania (1983)
Anchorage, Alaska (1986)
Tianjin (1993)
Hai Phong, Vietnam (1997)
Panama City, Panama (2000)
Tel Aviv, İsrail(2000)
Alexandria, Mısır (2000)
Honolulu, Hawaii (2003)
Chongqing (2007)
Mérida, Mexico (2007)
Kolkata, Hindistan(2007)
Manila, Filipinler (2008)
Phnom Penh, Kamboçya (2009)
Yekaterinburg, Rusya (2009)
Banten Province, Endonezya (2009)
Kobe (2010)
Veneto, İtalya (2010)
Belo Horizonte, Brezilya (2011)
Vladivostok, Rusya (2012)

[Resim: no0d.jpg]


[Resim: 9zhc.jpg]


[Resim: dqv5.jpg]

[Resim: nqyn.jpg]

[Resim: 684o5.jpg]

[Resim: incheon10.jpg]

[Resim: incheon7.jpg]

[Resim: incheon9.jpg]

[Resim: incheon11.jpg]

[Resim: incheon12.jpg]

[Resim: incheon13v.jpg]

[Resim: incheon14.jpg]

[Resim: incheon16.jpg]

[Resim: incheon17.jpg]

[Resim: incheon18.jpg]

[Resim: incheon19.jpg]

[Resim: incheon20.jpg]

[Resim: incheon22.jpg]

[Resim: incheon23.jpg]

[Resim: incheon24.jpg]

[Resim: incheon21.jpg]

[Resim: incheonn1.png]

[Resim: incheonn4.jpg]

[Resim: incheonn5.jpg]

[Resim: incheonn16.jpg]



0 yorum:

Yorum Gönder