ULZZANG

짱 (jjang): “Jang” kelimesinin anlami “en iyi” demektir. Ulzzang kelimesinin anlami da “en iyi yüz” manasina gelir ve günlük hayatta da kullanilir. Kisinin yüzünün hos fotografi, çekici durmasi demektir. Insanlar fotojenik olan kişilere de bu hitap edebilir.
Ulzzang ilk olarak Güney Kore’de baslamistir. Fotojenik oldugunu düsünen kisilerde websitelerine bir sürü fotograf koymustur. Bu fotograflar oylamaya ve yoruma açilmıştir.
Bazi zamanlarda da kişiler okullarinda popüler olurlar. Bu kişilere de ulzzang ismi verilir. Genelde gerçek hayatta yaşanilan şekilde ulzzang olunur. Sonra internete fotograflar konur. Oylanir ve oy sonuçlarina göre popülerlik derecesi belirlenir.
Örnegin, Haduri gibi gençler arasinda popüler kisilerde vardir. Ulzzanglar bazen fotoshopda yapabiliyorlar. Ancak çok sahte seyler yapanlar genelde yakalaniyor ve oy alamiyorlar.
Birçok ulzzang daha sonradan ünlüler dünyasina girmistir. Sarkici, oyuncu ya da manken olarak isler yapmaktadirlar. Bunlardan ikisi; Goo Hye Sun ve Park Han Byul’dur.
En çok bilinen zzang kategorileri: 
Ulzzang/얼짱: Yüz esas aliniyor. 얼굴 (olgul) anlami Korece’de “yüz” demektir.
Momzzang/몸짱: Vücut esas aliniyor. 몸 (mom) anlami Korece’de “vücut” demektir. 
Uljjang yerine ulzzang yazilmasinin sebebi de Kore alfabesinde z harfi bulunmayip bunun Ingilizce’ye uyarlanmis olmasidir.

Ulzzang (얼짱 = Uljjang, Eolljang), aslinda "en iyi yüz" veya "iyi görünümlü" anlamina gelen popüler bir Güney Kore terimidir. Internet sakinlerince, ulzzang unvani için yapilan çevrimiçi yarismalarda sikça kullanilan argo bir terimdir. Birçok ulzzang Kore eglence sektörüne girmis ve bazilari yildizliga yükselmistir. Uygulama Güney Kore'de baslamistir; baslica Kore, Çin ve Japonya'da görülür, ama Tayvan, Birlesik Devletler, Kanada ve Avrupa'da da bulunabilir.

Özellikleri
Çogu ulzzang benzer yüz hatlarini tasir. Genelde büyük gözlere (esas odak noktasi), yüksek burun köprüsüne ve beyaz tene sahip olurlar. Korece'de ulzzang kelimesi "en iyi yüz" anlamina gelse de, tüm bu standartlara uymasi gerekmez. Ancak, taklitçiler (çogunlukla Japonya, Çin ve Tayvan'da) makyaj, sahte kirpikler ve eyeliner ya da maskarayla, oyuncak bebek veya anime karakterlerine benzeyen abartili bir görünüs yaratmaya yönelirler.

Ünlü Ulzzanglar
Bazi genç ulzzanglar ünlü olup Kore pop kültürünün bir parçasi olmustur. En basarili ulzzang yildizlarindan bazilari:
* Ku Hye Sun
* Nam Sang Mi
* Park Han Byul
* Kang Eun Bi
* Kim Hye Sung
* Kim Jae Joong (DBSK)
* Lee Jooyeon (After School)
* Kim Jun Eun (Funky Fresh Crew & Kimchi Kids)
* Hyomin (T-ara)
* Lee U (Lee Seung Hyun) (F.Cuz)
* Choi Jong Hun (FT Island)
* Heo Young Saeng (SS501)
* Park Yun Hwa (T-Max)
* Lee Kiseop (U-Kiss)
* QRi (T-ara)
* Goo Hara (Kara)
* Jang Hyun Seung (Beast)


[Resim: bihyulb65e4d43e51b39019.jpg]

[Resim: banyoonhee1.jpg]

[Resim: kimshinyeong.png]

[Resim: tumblrl3gfvv0vci1qbdpoc.jpg]

[Resim: tumblrl3irtjn7yt1qc43oz.png]

[Resim: tumblrleqmrzg3ic1qg8439.jpg]

[Resim: tumblrl9zzeayntz1qcntwz.jpg]

[Resim: tumblrldus1pfgsx1qbdpoc.jpg]

0 yorum:

Yorum Gönder