Iksan City (익산시 / Iksan-si)

[Resim: b37v.jpg]
Güney Kore'de Yer 
Koordinatlar: 35 ° 56'38 "N 126 ° 57'16" E 
Ülke: Güney Kore 
Bölge: Honam 
İdari bölümler: 1 eup, 14 myeon'da, 12 dong 
Websitesi: http://www.iksan.go.kr/02en/

Alan 
  • Toplam 507,07 km2 (195.78 sq mi) 

Nüfus (Güncel) 
  • Toplam: 306.669 
  • Yoğunluk: 612.3/km2 
  • Lehçe: Jeolla

Amblem
[Resim: m9ii.png]
Güney Kore'de Bulunduğu Yer
[Resim: q1nd.png]

"Iri" burada yönlendirilir. Kısaltmalar için, IRI (anlam ayrımı) bakın. İran'da köyler için, Iri, İran'a bakın.

Iksan, Kuzey Jeolla eyaletinde önemli bir demiryolu kavşağı olan bir şehirdir. (Yaygın Jeollabuk-do veya Chollabuk-do gibi dönüştürülmüş) Güney Kore.

Şehir merkezi ve demiryolu kavşağına eskiden "Iri" denirdi. (Hangul: 이리 시; hanja: 里 里 市; RR: Iri-si), Ancak 1995 yılında Iksan Bölgesi (Iksan-gun) ile birleşti.

Demiryolu kavşak noktasında Jeolla yer almaktadır. Janghang Hat ve Gunsan Hatları, Honam Hattını karşılar. Ve sık tren seferleri Seoul, Daejeon, Gwangju, Mokpo, Jeonju, Suncheon, and Yeosu noktasından hizmet eder.

Jeonbuk Ulusal Üniversitesi (Öncen, Iksan Ulusal Koleji idi), Won Budizm Yüksek Lisans Okulu, Wonkwang Sağlık Bilimleri Koleji ve Wonkwang Üniversitesi'nin tümü Iksan'da bulunmaktadır.

Bu şehir "Takı şehir" olarak adlandırılır ve sonraki bir Dinozor müzesi, bir Takı müzesi olarak Mayıs 2002 yılında açıldı.

2006 yılı Kasım sonunda, Koreli yetkililer Iksan'da bir çiftliği karantinaya aldı ve H5N1 kuş gribi virüsünün bir salgınını kontrol altına almak için, 3 kilometre yarıçapı içinde kümes hayvanları ve çiftlik hayvanlarına itlaf başlattı.

Bu Seodong ve Seonhwa hikayesini rivayet etti ve  'Sonbahar Festivali'nde Paradise' de gösterildiği gibi, Sedongyo 2005 ~ 2006 yılında yayınlandı.

Çeşitli temalar ile festivaller Iksan'da düzenlenmektedir. Bu festivaller her temalı ve yerel tarih ile ilgilidir. Festivaller şunlardır: -

• 10,000,000 Kasımpatı Festivali (Ekim / Kasım ayında düzenlenecek),
• Iksan Mücevher Fuarı,
• Seodong Festivali,
• Taş Kültür Festivali


TARİH 

Iksan eski bir ülkenin başkenti, Baekje Krallığı idi. Sonradan inşa edilen tapınaklar, şimdi hala ayaktadır. Iksan her zaman önemli bir ulaşım merkezi olmuştur. "Iri tren istasyonu patlama" sonrasında, Iksan şehir bir düşüş durumuna girdi. Ancak, Iksan tren istasyonu daha sonra yeniden inşa edildi ve üç demiryolu hatları, Jeolla Hattı, Honam Hattı ve Janghang Hattı kavşak oldu. Şimdi KTX ve Saemaul trenleri yanı sıra sık sık otobüsler hizmet eder. Bugün, Iksan yine gelişen bir şehir olmuştur.

COĞRAFYA 

Iksan coğrafi konumu, Batı Denizi [Sarı Deniz]'e yol açan Okgu ve Keumman Ovaları üzerinde yer almaktadır. Onun gibi Denizin çok yakınındaki gemiler çok çeşitli ürün taşıyabilir. Iksan uzun bir süre için merkezi bir lojistik alanın yanı sıra trafik gibi bir rol oynamıştır.

Iksan Jeollabuk-do kuzeybatı kesiminde yer almaktadır. Iksan doğusunda ki Noryeong Dağları'nın kenarında, Mt. Cheonho and Mt. Mireuk (Mireuksan (Jeollabuk-do))'un engebeli dağları vardır. Ve Mt. Hamra'ya yol açan kuzeybatı aralığında bir dizi tepeler ve büyük bir akım, batıya doğru, verimli bir ovayı meydana getirmiş. Iksan'ın kuzeyinde Keum-Gang[Nehir] bölünmesiyle Chuncheongnam-do, Nonsan-gun ve Buyeo-gun komşu olmuştur. Batıdaki Okgu Ovaları ve Güneydeki Mankyeong-gang'ın bölünmesiyle Kimje Ovaları karşı karşıya gelmiştir. 

OTOBÜS

Iksan Otobüs Terminali
Iksan Otobüs Terminali (익산 종합 버스 터미널) Güney Kore'de çoğu şehirde günlük otobüs hizmet vermektedir. Seul, Ansan, ve Incheon ekspres otobüsler mevcuttur.

KÜLTÜR 

Müzeler
Mücevher Müzesi [Jewelry Museum] 
Mireuksaji Müzesi
Wanggung-Ri Emanetler Müzesi [Wanggung-Ri Relics Museum]

Parklar
Central Park (Chungang Cheuk Gongwon) 
Seodong Park

KARDEŞ ŞEHİRLER 

Culver City, Kaliforniya, Amerika Birleşik Devletleri 
Danimarka Odense, Danimarka 
Çin Zhenjiang, Çin Halk Cumhuriyeti

GÖZE ÇARPAN İNSANLAR 

Birdie Kim, LPGA Golfçü

[Resim: ywy2.jpg]

[Resim: stlf.jpg]


0 yorum:

Yorum Gönder