G. Kore Devlet Başkanı Birleşim Maliyeti Endişelerini Reddetti

[Resim: ylqg.jpg]

44. Dünya Ekonomik Forumu'nda dünya liderlerine hitap eden Devlet Başkanı Park Geun Hye, Kore Birleşme Ekonomisi üzerindeki mali sorumluluğun neden olabileceği kaygıları reddetti. İki Kore'nin birleştirilmesinin, Kore ve diğer ülkeler için "büyük şans" olacağını söyledi. 

Devlet Başkanı Park Geun Hye, Güney ve Kuzey Kore'nin birleşmesinin, büyük ekonomik faydalara neden olacağını söyleyerek, Kore Yarımadası'ndaki yaygın jeopolitik endişeleri dile getirdi.

Çarşamba günü Davos Forumu'ndaki konuşmasının ardından, Dünya Ekonomik Forumu Yönetim Başkanı Klaus Schwab'ın sorularını cevapladığı sırada birleşme hakkındaki olumlu bakış açısını ortaya koydu.

Park ayrıca, birleşmenin sadece Güney Kore için değil, aynı zamanda Kuzeydoğu Asya'daki tüm komşu ülkeler içinde yeni büyüme motorları sunacağını söyledi.

Park,Yeni Yıl münasebetiyle bu ayın başında düzenlediği bir basın toplantısında, gelecekteki Birleşik Kore denildiğinde kaşlarını kaldırdı ve "bingo" dedi. Seçtiği bu beklenmeyen kelimelerle, ülkenin birleşmesi halinde, beklenen maliyetin, avantajların gölgesinde kalacağı konusunda Korelilere güvence verdi.

Park Davos'ta dünya liderlerine, diğer ülkeler için, Kore'nin kuzey kesimindeki toplumsal genel giderlerin sermaye yapısına ayak uydurmak için dalgalanma olacağını bu nedenle yatırım yapmalarını söyledi. 

Komşu ülkelerin yanı sıra, Çin'in üç kuzeydoğu illerini ve Rusya'nın Denizcilik İli'nin de potansiyel yararlanıcılar olarak gelişen ekonomiye katılacağını söyledi.

0 yorum:

Yorum Gönder