Ansan City (안산시 / Ansan-si)

Ansan City (안산시 / Ansan-si)
[Resim: wyaa.jpg]

Genel İstatistikler (Haziran 2011 itibariyle) 

Nüfus: 760.069 ~ Hane: 281.537
(Sangnok-gu: 148.940 hane, 386.669 kişi / Danwon-gu: 132.597 hane, 373.400 kişi) 
Alan: 149.06 ㎢ (Gyeonggi-do% 1.42) 
Okullar: 112 okul, 153.000 öğrenci 
(54 ilköğretim okulu, 28 orta okul, 22 lise, 6 yüksekokul ve 2 özel okullar) 
Şirketler: 7533 şirket, 106,000 çalışan

Şehir istatistikleri 

Konut: 257.363 (arz oranı% 90.4) 
Yollar: 736 ㎞ (kaldırım oranı% 98.7) 
Su İşleri: 679.000 ton / gün (arz oranı% 99.2) 
Atık su arıtma: 406 ton / gün (arıtma oranı% 99) 
Kayıtlı otomobil: 260479 araç

Maliye 

Toplam sermaye: 1.015.700.000.000 won 
Genel Hesap: ₩ 747.600.000.000 (% 73.6) 
Özel Hesap: ₩ 268.100.000.000 (% 26.4)

KONUM

[Resim: inee.gif]

Ansan Şehri’nin doğusunda Gunpo Şehri, Batısında Hwaseong Şehri ve Uiwang Şehri Güneyinde ise Siheung Şehri bulunur. Ansan Şehiri Seul şehrinin Sanayi ve Nüfus Yerelleşme Politikasına uygun olarak geliştirilmiştir. Şehir sakinlerine odaklı bir şehir olması için sıkı planlama düzeni ile geliştirilmiştir. Ansan Şehri (30 km uzaklıktadır) Seoul’un Güney Batısında bulunur ve Kore’nin Batı Denizine açıktır. Ansan şehiri Kuzey (Matta Gwangdeok / Mt. Ma) ve Güney alanlarında (Matta Nabong / Mt. Chilbo) düşük tepe alanları ile yurtiçine nispeten düzgün coğrafi özellikleri vardır. Banwol Çayı Ansan Çayı ve Hwajeong Deresi gibi çok sayıda alüvyonlu akarsu çevresinde geniş yer tutar. Bunların çoğu tarım alanlarında ve pirinç ekiminde kullanılır.

TARİH

Antik Dönem

Ansan bölgesindeki ilk insan yaşamı Yeni Taş Çağı’ndadır. Birçok kabuk yığını ve tarih öncesi kalıntılar Oido, Sihwaho, Chojidong ve Daebudo’da bulunmuştur. Seonbu-dong and Wolpi-dong bölgelerinde 10 dan fazla dolmen bulunmuştur. Ayrıca 1995 yılında Seohaean Otoyolu inşaatı sırasında Eski Taş Çağı’na ait antik kalıntılar bulunmuştur. Ansan’da özellikle kuzey dolmenler aranmaktadır. Fakat Seonbu-dong’da ve Gwangmyeong Hakon-dong yakınlarında masa şeklinde dolmenler arandı. Ansan bir yandan da kültür muhafızıdır.

Üç Kral Dönemi

İlk-Üç Kral ve Samhan dönemlerine ait antik ülke kalıntıları Ansan ve çevresinde çok fazla bulunamamıştır. Ansan ve Siheung bölgelerinde birkaç tane arkeolojik eser bulunmuştur. Üç Krallık Kayıtları Chen Shou içinde Mahan birliği beylik durumu hakkında yazılmıştır. Ansan, Baekje ile birlik kurmuştur. Ancak bu olay tarih kayıtlarına çok az geçmiştir. 

Goryeo Dönemi

Üç Krallık Dönemi’den sonra Ansan Silla Hyogong'un 4. yılında (MS 900) Taebong’un (genel olarak Hugoguryeo, "Later Goguryeo" olarak bilinir) yönetimi altına girdi. Daha sonra Taebong hükümdarı olan Gung Ye, Wang Geon tarafından devrildi ve Wang Geon tarafından kurulan Goryeo’ya devredildi. İlk Gung Ye, Ansan-gun’u Ganggu-gun olarak değiştirdi ve ordunun devleti yaptı.

Joseon Dönemi

Ansan, Joseon Hanedanlığı’na ait Gyeonggijwa-do’ya (sol Gyeonggi ili) dahil oldu. . Taejo'nun 5. yılında (MS 1396), Ansan-eoso (Ansan balıkçılık) doğrudan kontrolü altında olduğu Saongwon müstakil binasında (Joseon Hanedanı Mahkemesi gıda ve yemek bölümü) kuruldu. Gyeonggijwa-do ve Gyeonggiwo-do(sağ Gyeonggi province) Taejo’nun 2. yılında (MS 1402) birleştirildi. Ansan’a hala Ansan denirdi. 13. Teajong’da (1413), tüm ülke 8 ile bölünmüştü. Aynı zamanlarda Ansan hakim il haline gelmişti.

Modern Dönem

1914’e kadar Ansan Şehri ve bugünün Siheung Şehri’nin güney kısmı Ansan İlçesi’ni oluşturuyordu. 1914’te Siheung İlçesi Ansan İlçesi’ne eklendi. Bu bölge eski çağlarda pahalı deniz ürünleri ve yüksek kaliteli tuz üretti. Ansan bir balıkçı köyü idi. 1816’da Ansan’ın bir şehir olarak başlangıcını, Hwaseong İlçesi’ndeki birkaç kasabanın birleşmesi temsil eder. Şu anda 700.000’in üzerinde sakini ile Ansan’da 2 farklı ve ayrı ilce vardır(Danwon/Sangnok). 2009 itibariyle Danwon’da 12 ve Sangnok’ta 13 farklı dong vardır.

SEMBOL

Sembol Mark

[Resim: j6a1.jpg]

Eğimli oblik yin ve yang sembolünü temsil eder ve Batı Kıyısı'ndaki umutlu dalgalar anlamına gelir. Logosu Ansan ve çevresinin kademeli genişlemesini ve Dünya çapındaki gelişmesini temsil eder. üç daire ise son teknoloji-en modern şehir anlamına gelmekle birlikte şehrin kültür ve sanat kenti olarak batı kıyısının merkezi olacağı anlamına gelir.

Techmy

[Resim: w9o4.jpg]

Doğa ile uyum içinde olurken, 21. yüzyılın fütüristik sanayi kenti olarak ilerlemesini temsil ediyor.

Şehrin Ağacı

[Resim: m6h2.jpg]

Uzun bir ömrü vardır. güzel yaprakları ve heybeti ortak refah ve uyumu temsil eder.

Şehrin Çiçeği

[Resim: y8sj.jpg]

Bir gül kirliliğe karşı dayanıklıdır ve güzelliğiyle gurur duyar. Çeşitliliği sınırsız bilgelik, ince kokusu zarafet, dikenleri cesaret ve adalet için mücadele etmek. Anlamlarına gelir.

Şehrin Kuşu

[Resim: wvk4.jpg]

Balıkçıl kuşu (Bilimsel Adı: Egretta eulophotes) kuş geleceğe doğru şehrin yaptığı atılımı temsil eder. Bu beyazlığı ve temizliği şehrin temizliğini ve bütünlüğünü temsil eder.

ÜNLÜ YERLER

Daebudo Adası

Güzel bir hafta sonu yolculuğu Daebudo Adası

[Resim: hx8q.jpg] [Resim: b93v.jpg]

Daebudo Adası Daebu kentinin bir parçası olup Ongjin-gun olarak da kullanılan büyük bir adadır. Anakaraya geliş ve gidiş Sihwa Embankment tamamlanmasından beri serbestçe yapılabiliyor. Daebudo adasına Kore'de, turizm ve eğlence için 21. yüzyılın en büyük yeri denir.Ada Sihwa Embankment inşa edilmesiyle anakaraya bağlı oldu, lirik özelliklere sahip olan ada romantizm için harika bir yer.

Işık Evi

[Resim: 4h3i.jpg] [Resim: 2jkc.jpg]

Gemiler için yol gösterici bir ışık sağlamak amacıyla tasarlanmıştır ve ziyaretçilere Nue Adası ve ışık evleri hakkında daha fazla bilgi edinmek için bir şans vermek amaçlanmıştır. Ansan Şehiri Nueseom Adası Feneri ve Rasathanesi size en unutulmaz anları yaşatır.

Botanik Bahçesi

[Resim: 3jfq.jpg] [Resim: swi0.jpg]

Ansan'ın tek botanik bahçesidir, estetik duyguları tetiklemek ve eğitim amaçlı kurulmuştur. Botanik bahçesi, palmiye ağaçları, çiçekli bitkiler, kaktüsler, yabani bitkiler ve nadir olan yabani otlar gibi pek çok tropik bitkiyi içinde barındırır.


ŞEHİR RESİMLERİ
[Resim: l9r2.jpg]

[Resim: qy9n.jpg]


[Resim: bpfo.jpg]

[Resim: vnqs.jpg]


0 yorum:

Yorum Gönder