Bucheon City (부천시 / Bucheon-si)

[Resim: 05qh.jpg]



İdari Bölümler: 3 gu, 37 dong
Alan
• Toplam: 53.44 km2 
Rakım: 16 m 
Nüfus (Nisan, 2013)
• Toplam: 868,517
• Yoğunluk: 16,660.78/km2 
• Lehçe: Seoul
Website: http://www.bucheon.go.kr

Bucheon, Güney Kore’nin Gyeonggi Eyaleti’ndeki bir şehirdir. Bucheon, 25 km uzaklıktaki Seoul’ün uydu kentidir. Bu şehir, Incheon ile Seoul arasında yer almaktadır. İmalat işlemleri, şehirde bulunmaktadır. 

Bucheon, kendisini Seoul’ün kültürel merkezi olarak tanıtmaktadır. Bucheon Filarmoni Orkestrası orada yer almaktadır ve Puchon Uluslararası Fantastik Film Festivali ya da PiFAN, Temmuz ayında düzenlenen yıllk bir uluslar arası film festivalidir. 

Bucheon’un yüksek öğretim enstitüleri şunlardır: Bucheon Koleji, Yuhan Koleji, Kore Katolik Üniversitesi Bucheon kampüsü ve Seoul İlahiyat Üniversitesi. 

Tarih

1914 yılında Incheon şehrinin dış kısmı ve Bupyeong ilçesi, Bucheon adı altında birleştirilmişlerdir. 1931 yılında Gyenam kasabası, Sosa kasabas olarak değiştirilmiştir. 1936 yılında Bucheon’un en batısındaki ve eski Incheon’a ait olan kısım, Incheon şehrine dahil olmuştur ve Bucheon ilçesi ile birlikte eski Incheon’un bazı kısımları, tekrar Incheon’a dahil edilmiştir. 1941’de Sosa kasabası, ilçe statüsü kazanmıştır. 

1 Ocak 1963’te Seoul’deki genişleme uygulandığında pek çok bölge, Seoul şehrinin Yeongdeungpo bölgesi ile birleştirilmiştir. 

1988 yılında iki bölge kurulmuştur. Bucheon, Seoul-Incheon tren hattı ile birlikte Nam-gu ve Jung-gu olarak ayrılmıştır. Günümğzdeki Sosa-gu, Nam-gu olarak adlandırılmıştır. 

1993 yılnda Bucheon’a it Jung-gu, Wonmi ve Ojeong olmak üzere iki bölgeye ayrılmıştır. 

Alışveriş

Bucheon İstasyonu’nun güney tarafında işletilen geleneksel marketler ile Songnae İstasyonu ve Jungdong İstasyonu arasında yer alan daha küçük geleneksel market olmak üzere Bucheon’da birkaç market bulunmaktadır. Bucheon İstasyonu, yer altı alışveriş merkezine, küçük bir Starbucks’a ve Kyobo Kitap mağazasının en üst katında bir E-Mart’a sahiptir. 

Jung Dong alanında Lotte Alışveriş Merkezi ile HomePlus vardır. Jung Dong ve Sang Dong’da Hyundai Department Store, E-mart ve UPLEX gibi birkaç alışveriş yeri vardır. UPLEX, bir CGV sinemasına sahiptir. Bucheon Şehirlerarası Otobüs Terminali, Newcore adlı bir alışveriş merkezine bağlıdır ve zemin katında Kim’s Club adında bir markete sahiptir. 

Newcore’da Primus adında bir sinema yer almaktadır. Ayrıca burada büyük bir HomePlus bulunmaktadır. 

Songnae İstasyonu, Toona Alışveriş Merkezi’ne sahiptir. Yeokgok İstasyonu’nda da bir HomePlus yer almaktadır. Kuzey Bucheon’da Bucheon Stadyumu’nun yakınında da bir HomePlus bulunmaktadır. 

Barlar ve Restoranlar

Barlar ve restoranlar ile yoğun alanlar, Bucheon İstasyonu’nda, Lotte Alışveriş Merkezi’nde ve Hyundai Alışveriş Merkezi’nde yer almaktadır. 

Bucheon’da Nicolia gibi birkaç tane yabancı bar ve restoran bulunmaktadır ve Hyundai Alışveriş Merkezi’nin yanında The Park ve Rythm and Booze adlı 2 adet bar yer almaktadır. Barların ikisi de yerel topluluk ile popülerdir ve yabancıların özel günlerini kutlamak için etkinlik düzenlemektedir. İki barda da bilardo masaları ve dart panoları, canlı müzik, DJler ve TV’deki spor etkinlikleri yer almaktadır. 

Ayrıca üç adet Hint ve Nepal restoranı bulunmaktadır; Masala ve Tandoor, Hyundai Alışveriş Merkezi’nin yakınındaki Jung Dong’ta yer almaktadır. Annapurna ise Bucheon İstasyonu’nun yakınında yer almaktadır. 

İngilizce menü ya da İngilizce konuşan personelin bulunduğu birkaç tane yerel kafe ve restoran yer almaktadır. Onlardan biri olan Cafe Mosaic, Bucheon Üniversitesi’nin yanındadır ve farklı içecekleri, burgerları ve el yapımı pizzası ile ünlüdür. 

Ulaşım

Bucheon, Seouli Incheon ve çevresindeki diğer şehirlerle bağlantı kuran yerel ve bölgesel gelişmiş otobüs ağına sahiptir. Bucheon Otobüs Terminali, farklı şehirlerle ve eyaletlerle bağlantı kuran otobüslere sahiptir. Seoul Metro İstasyonu Hat 1 ve Hat 7, Bucheon aracılığı ile işletilmektedir. Şu anda Bucheon’da sekiz istasyon bulunmaktadır: Bucheon İstasyonu, Songnae İstasyonu, Kkachiul, Bucheon Stadyumu, Chunui, Sinjung-dong, Bucheon Belediye Binası ve Sang-dong. 

Din

Bucheon’da, İncil Kilisesi ve Onnuri Topluluğu Kilisesi gibi birkaç kilise bulunmaktadır. Bucheon İstasyonu’nun kuzeyindeki kısa bir yolda Son Gün Azizleri İsa Kilisesi de bulunmaktadır. Evanjelizm ve misyoner heyeti, Bucheon kiliselerinde Hristiyanlığın önemli bir ifadesidir. 

Semboller

[Resim: j98w.gif]

Bucheon’un Sembol İşareti

Şehrin logosu, şehrin çiçeği olan şeftali çiçeğidir. Kare içindeki beş yaprak, beş dağı ve istikrar görüntüsünü temsil etmektedir. Beş stamen, gelecekteki gelişme genişleme potansiyeli için bulunmaktadır. 

[Resim: i0m.gif]
Bucheon Şehir Markası

“Fantezi Bucheon”, geleceğe doğru büyük atılımlar yapmak için gelişen bir şehirdir. 

[Resim: srx.gif]
Şehrin Ağacı

Yabani şeftali ağaçları, uzun zaman önceden beri Bucheon’daki Seongju Dağı etrafında yetişmektedir. Şeftali ağaçları, ilk kez 1990larda yetiştirilmiştir. 

[Resim: gb7c.gif]
Şehrin Çiçeği

Bucheon’un resmi çiçeği, şeftali çiçeğidir. 

[Resim: 7bd.gif]
Şehrin Kuşu

Bucheon, 1990 yılında resmi kuşu olarak cesur genç şahini belirlemiştir. 

Kardeş Şehirler

Okayama, Japonya; 1981
Harbin, China; 1995
Kawasaki, Japonya; 1996 
Khabarovsk, Rusya; 2002
Valenzuela, Filipinler; 2006
ABD Bakersfield, ABD; 2007

[Resim: hhwc.jpg]


0 yorum:

Yorum Gönder