Chadol Baegi (차돌배기)

[Resim: opw4.jpg]

Chadol, evlerde ve Kore lokantalarında popüler olarak tercih edilen ince dilinmiş dana gögüs etinden yapılan bir tür yemektir. Bu yemeğin olmazsa olmazı etinin taşınabilir veya sabit gaz ya da kömür ızgara üzerinde marine edilmiş şekilde pişirilmesidir. Yemeğin eti sığırın diğer etlerine göre biraz daha yağlıdır ancak yağı hissedemeyeceğiniz kadar ince dilimlenmiştir bu yüzden dilimlerde yağ pek yer almaz. Bu yemek pişmiş chadol susam yağı, tuz, karabiber ve rendelenmiş soğan salatasına (pa muchim) bandırılarak da yenilebilir. Buna ek olarak et marul, ıspanak gibi yapraklı bitkilerle ya da dwenjang ssamjang ile boylu boyuna sarılabilinir.

Chadol etine Kore süper marketlerinden ya da yerel et pazarlarından taze bir şekilde ulaşabilirsiniz. Salata olarak kullanılan Pa muchim satın alınabileceği gibi evde de kolayca yapılabilir.

Pa muchim Malzemeleri

4 demet taze soğan
2 çorba kaşığı susam yapı
2 çorba kaşığı pirinç sirkesi
1 çay kaşığı gochugaru (kırmızı biber pul biber)
¼ çay kaşığı tuz
1 baş taze yeşil marul

Tarif

İnce tek lokma büyüklüğündeki parçalar halinde, şeritler şeklinde marul yapraklarını ve soğanları uzunlamasına kesiniz.
Geniş bir kapta susam yağı, sirke, tuz, kırmızı ve pul biberleri karıştırarak güzelce çırpınız.
Etin bulunduğu kaba hazırladığınız soğan, marul ve sosu karıştırınız.

[Resim: 5kdj.jpg]

[Resim: rctl.jpg]

[Resim: 1r6h.jpg]

[Resim: lx39.jpg]

[Resim: 3nzr.jpg]

[Resim: do7b.jpg]

[Resim: hsp7.jpg]

[Resim: z0fc.jpg]

[Resim: ekkq.jpg]

[Resim: 9nr7.jpg]

0 yorum:

Yorum Gönder