SM Entertaintment, Luhan ve Kris’in Çin’de yaptığı Yasal Olmayan Aktivitelerinden Dolayı Onlara Dava Açıyor

[Resim: 8rOK8C.png]   [Resim: L1ZoJt.jpg]


SM Entertaintment bugün yağtığı basın toplantısında Luhan ve Kris’in Çin’de devam eden aktivitelerinin durduracaklarını açıkladı.
Ajans,Luhan ve Kris’in SM Entertaintment ile olan anlaşma ve hukuk davasına rağmen Çin’de tanıtımlarının devam ettiğini aşağıdaki cümlelerle açıkladı:
“Exo üyeleri Kris ( Wu Yi Fan) and Luhan’ın yasal ajansı,SM Entertaintment resmi olarak yasal olmayan yollardan ünlü faaliyetleri ve reklamlar yapan ve kendisini onların modeli olarak gösteren Luhan’a dava açtı.Dava Şangay’da 4 Şubat 2015’te taslak olarak sunuldu. Şu andan itibaren Kris ve Luhan’ın yasal olmayan tanıtımlarını engelliyoruz ve konu üzerindeki resmi pozisyonumuzu şirketimize daha fazla zarar gelmemesi için beyan ediyoruz. ( yasal olmayan yollardan bu üyeleri kiralayanlara karşı.)
Kris ve Luhan Mayıs ve Ekim 2014’te tarafımıza karşı dava açtı.Sırasıyla,ve tek taraflı olarak bu davayı açan bu üyeler EXO’nun ününü çeşitli filmlerde,reklamlarda,olaylarda ve ödül gecelerinde dava süresi yasal olarak başlamadan önce bile kullandılar. Bu aktiviteler EXO üyelerini ve SM’nin ve SM ile anlaşmalı diğer şirketlerinin haklarını çiğnedi ve onlara ekonomik olarak zarar verdi. 
İki yıllık bir süre içerisinde biz EXO’nun dünya sıralamasında üst sıralarda olabilmesi için büyük miktarda emek harcadık. Yeterli bir neden olmaksızın Kris ve Luhan herhangi bir bildiri yapmadan gruptan ayrıldılar ve grup ile ün kazanır kazanmaz yapılan anlaşmayı,güvenilirliği,ahlaksal kuralları hiçe saydılar ve kendi çıkarları için çalıştılar. Bu sadece sistemin kötüye kullanılmasıdır ve bu şirketin ve diğer üyelerin güvenilirliğine hainlik eden ve etik olmayan bir davranıştır.
Bizim,Kris ve Luhan ile ilgili anlaşmamızın neticesi son olarak mahkeme tarafından belirlenecektir. Bu süreç içerisinde yaptıkları yasal olmayan aktivitelerin hepsinden Luhan ve Kris’i sorumlu tutacağız.Bağımsız olarak yaptıkları film ve reklam promosyonları bizimle yaptıkları anlaşmanın ihlali olarak kabul edilecektir. Buna ek olarak, Luhan ve Kris’in anlaşma ihlalini umursamazca destekleyen bireysel kişiler veya şirketler SM ve EXO’nun haklarının çiğnemektedirler. Bu nedenle,onları da bu durumdan sorumlu tutup yasal işlem başlatacağız.
Biz çoktan Çin’deki yasal takımımız KING&WOOD MALLESONS için, Luhan’a ve Luhan’ı kiralayan reklamcılara karşı dava açtık ve SM ve EXO’nın haklarının korunması için bütün yasal önlemleri alacağız.” 

0 yorum:

Yorum Gönder