Yangjimeori-pyeonyuk, dilimler halinde kesilen ve preslenen göğüs etinin uzun süre kaynatılması ile yapılan bir yemektir. ‘Yangjimeori’, sığır göğüs etinden gelmektedir ve "pyeonyuk" ise ince dilimlenmiş et anlamına gelmektedir.
İçindekiler
- 600 gram dana eti (göğüs)
- 2 kg (10 bardak) su
- Hoş kokulu baharat
*45 gram yeşil soğan
*30 gram (6 diş) sarımsak
- 2 gram tuz
- Sirkeli soya sosu
*18 gram soya sosu
*22.5 gram sirke
*15 gram su
*3 gram çam fıstığı tozu
Hazırlanışı
1. Dana etini, kanını çdışarıya bırakması için bir saat boyunca suda ıslatın ve 15 cm genişliğinde, 9 cm uzunluğunda olacak şekilde kesin.
2. Yeşil soğanı ve sarımsağı kesin ve temizleyin.
3. Sirkeli soya sosunu karıştırın.
Yapılışı
1. Tencereye suyu dökün ve 9 dakika boyunca yüksek ateşte ısıtın. Kaynadığı zaman göğüs etini koyun, köpüğünü ve diğer tortularını sıyırın.
2. Ateşi azaltın ve 1 saat boyunca kaynatın. Hoş kokulu baharatları ekleyin ve 30 dakika daha kaynatın.
3. İyice piştiği zaman eti çıkarın, pamuklu bir beze sarın ve dümdüz olması için bir saatten daha fazla süre boyunca bastırın.
4. Et dümdüz olduğunda ters yüzeyinden, 3 cm genişliğinde, 5 cm uzunluğunda ve 0.3 cm kalınlığında olacak şekilde dilimleyin. Sirkeli soya sosu ile servis edin.
+
İçindekiler
- 600 gram dana eti (göğüs)
- 2 kg (10 bardak) su
- Hoş kokulu baharat
*45 gram yeşil soğan
*30 gram (6 diş) sarımsak
- 2 gram tuz
- Sirkeli soya sosu
*18 gram soya sosu
*22.5 gram sirke
*15 gram su
*3 gram çam fıstığı tozu
Hazırlanışı
1. Dana etini, kanını çdışarıya bırakması için bir saat boyunca suda ıslatın ve 15 cm genişliğinde, 9 cm uzunluğunda olacak şekilde kesin.
2. Yeşil soğanı ve sarımsağı kesin ve temizleyin.
3. Sirkeli soya sosunu karıştırın.
Yapılışı
1. Tencereye suyu dökün ve 9 dakika boyunca yüksek ateşte ısıtın. Kaynadığı zaman göğüs etini koyun, köpüğünü ve diğer tortularını sıyırın.
2. Ateşi azaltın ve 1 saat boyunca kaynatın. Hoş kokulu baharatları ekleyin ve 30 dakika daha kaynatın.
3. İyice piştiği zaman eti çıkarın, pamuklu bir beze sarın ve dümdüz olması için bir saatten daha fazla süre boyunca bastırın.
4. Et dümdüz olduğunda ters yüzeyinden, 3 cm genişliğinde, 5 cm uzunluğunda ve 0.3 cm kalınlığında olacak şekilde dilimleyin. Sirkeli soya sosu ile servis edin.
+
0 yorum:
Yorum Gönder